Anders veranderen

Hoe komt het dat complexe verandervraagstukken niet van papier of vergadertafel komen en uitgaan als een nachtkaars? Bij Goudsteen & Company houden we van groot denken en mooie vergezichten, maar bij verandering richten we ons op klein en concreet starten.

Wij geloven dat verandering en vernieuwing altijd van binnenuit ontstaan. Concreet betekent dit dat wij in onze aanpak een kleine groep koplopers mobiliseren en toerusten om concreet met de verandering aan de slag te gaan. Welke verandervraag wij ook aanpakken, er zijn een aantal uitgangspunten en ingrediënten die in al onze trajecten terug komen.

Wij begeleiden het veranderproces door het pad vorm te geven en onze expertise toe te voegen, maar het bewandelen van dit pad (de daadwerkelijke verandering en oplossing) wordt door de eigen professionals gedaan.

Het pad ontstaat door erop te  lopen.

Pad

Wij geloven niet dat een verandering “dan en straks” is afgerond en kan worden uitgerold. Wij starten in het “hier en nu” door met elkaar klein en concreet aan de slag te gaan.

Wij rusten deelnemers toe om binnen de organisatie ambassadeurs en voortrekkers te worden van de verandering.

Verandering is een continu proces en nooit een afgerond geheel. Om die reden gebruiken we de eigen organisatie als werkplaats waarin ruimte wordt gegeven om te pionieren, te onderzoeken en te experimenteren voordat wordt overgegaan naar toepassing en borging.

Tijdens onze trajecten bieden wij leer- en bouwblokken aan waarin overdracht van kennis en expertise en enthousiasmeren en inspireren centraal staan. Daarnaast is er intensieve aandacht voor borging van opgedane inzichten.

Wij combineren specialistische HR-kennis met het vermogen om veranderingen vanuit het perspectief van de lijn te realiseren.

"Iedere keer verrast het me weer hoe proactief ze bij Goudsteen & Company te werk gaan. Ze komen altijd met nieuwe ideeën."

Robine de Koff
Programmamanager Duurzame Inzetbaarheid bij Enexis

Meer over Enexis