Persoonlijke Ontwikkeling in het Onderwijs

Aandacht voor een pro-actieve houding door emotionele en creatieve ontwikkeling is onderbelicht in het curriculum van veel onderwijsinstellingen. Wij ontwerpen voor studenten en onderwijsprofessionals ontwikkelprogramma's gericht op Persoonlijk Leiderschap en de voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Binnen veel onderwijsinstellingen staat de linker hersenhelft centraal. Het draait om kennis, logica en harde feiten. Dat is goed en uiterst relevant voor de aanstaande professionals. Aan het einde van de studie bezit elke student echter min of meer dezelfde kennis. Dan kan de creatieve kant (rechter hersenhelft) samen met de emotionele ontwikkeling het verschil maken.

Onze droom is dat het onderwijs de volledige mens ontwikkelt…”

“Ons ideaal is mee te bouwen aan persoonlijke ontwikkeling binnen het onderwijs. Dit doen we vanuit de overtuiging dat inzicht in jezelf hét startpunt is van persoonlijke groei als mens en als professional. Besluiten onderwijsinstellingen meer aandacht te geven aan persoonlijke ontwikkeling, dan leveren ze straks professionals af aan de arbeidsmarkt die niet alleen beschikken over veel kennis en vaardigheden, maar ook weten wie ze zijn en hoe ze echt verbinding leggen met de ander.”

Door middel van maatwerkprogramma’s met coaching en workshops over persoonlijke effectiviteit bereiden we studenten – de leiders van de toekomst -voor op hun loopbaan.

 

 

Gretchen van der Spek
"“Wat ik onderscheidend vind in de werkwijze en aanpak van Goudsteen & Company is dat ze heel goed luisteren naar de klantvraag. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in de mensen met wie ze samenwerken of die ze coachen. Goudsteen & Company weet als geen ander wat we bij Tias nodig hebben. "

Gretchen van der Spek
Director Alumni Relations, Head of Career Development

Meer over Tias – School for Business and Society