HOE?! | 29 juni | 15:00 – 18:00 | Utrecht

Goudsteen & Company organiseert samen met Sioo een event over het HOE?! van veranderen en nodigt jou graag uit.

Waarom wil je hier bij zijn?

Samen met Sioo – dé interuniversitaire ambachtsschool die mensen en organisaties wendbaar maakt in veranderings- en organisatieprocessen – organiseren we een inspirerende middag waarin we misschien wel de belangrijkste vraag van organisatieverandering centraal stellen: ‘HOE?!’
We beloven, naast veel inzichten en heerlijke koffie, een gezellige en ongedwongen sfeer, zoals je wellicht vorig jaar hebt meegemaakt op ons Festival van de Paradox of tijdens ons event over Zelforganisatie. De samenwerking met Sioo zien wij als een mooie kans om theorie en praktijk optimaal met elkaar in verbinding te brengen.

HOE?!

‘HOE?!’ Het is dé vraag die wij het vaakst krijgen en die we allemaal stellen als we het over organisatieverandering hebben. Iedereen heeft het nu over Agile, scrum, zelforganisatie, nieuw organiseren of reinventing organizations. HOE?! bepalen we of dit bij ons past en gaat werken? HOE?! kan ik dit in onze organisatie inzetten? HOE?! krijg ik hier draagvlak voor en HOE?! gaan we hier een succes van maken?

Met de HOE?! vraag staat de echte veranderpraktijk centraal. Zo is er bijvoorbeeld een workshop over het boek dat Jelger Spijkerboer schrijft. Als je er bij bent krijg je het verandercanvas uit zijn boek alvast mee naar huis. Dat helpt jou weer verder met jouw HOE?!-vraag.

Preview van de workshops

HOE?! hou je in al dat leren en veranderen je brein er een beetje bij?
Carlijne Philips  – organisatiesocioloog en docent Sioo

Carlijne geeft vanuit recent neurowetenschappelijk onderzoek antwoord op de vraag: wat gebeurt er in ons brein als we moeten leren of veranderen? Zij laat zien hoe je voor jezelf en anderen de meest effectieve breincondities creëert.

HOE?! krijg je grip op verandering? 
Jelger Spijkerboer – adviseur Goudsteen & Company en docent Sioo

Jelger gebruikt het verandercanvas om je mee te nemen door de weerbarstigheid van veranderen. Hij helpt je de goede vragen te stellen, samenhang aan te brengen tussen de verschillende aspecten van verandering en legt uit hoe je tot een kansrijke aanpak komt.

HOE?! creëer je draagvlak bij bestemming onbekend?
Thomas Verhiel – expert en onderzoeker die gespecialiseerd is op het gebied van toekomst van werk en flexibilisering van organisaties

De toekomst van werk verandert door individualisering en globalisering, automatisering, vergrijzing en ontgroening. Hoe bouw je aan “the need for flexibility and change”, als je nog niet weet wat de toekomst brengt? Thomas geeft tips en handvatten.

HOE?! word je een voedingsbodem voor talent?
Susanna Nell– Directeur Young Colfield

Blijven leren en talent optimaal benutten en tot ontwikkeling laten komen is een bekende uitdaging bij veranderingen. Millennials zijn professionals die doorvragen en niet krampachtig vasthouden aan standaard werkwijzen. Talent met lef en ambitie. Ze hebben behoefte aan feedback, zingeving en aandacht. Hoe?! bind en boei je deze generatie met onafhankelijke geesten?

HOE?! – het oplos-lab
Durk de Boer, Eeuwke Bremmer & Ewout Langenbarg – Adviseurs Goudsteen & Company

De plek om samen met de andere deelnemers dieper op jullie HOE?!-vragen in te gaan? Waar zit je mee en wat kan er bij helpen om een nieuwe stap te maken. Drie ‘professoren’ van Goudsteen & Company begeleiden jullie experimenten om zo tot een juiste combinatie van ingrediënten te komen. We gaan uit van spannende ingrediënten en verrassende doseringen.

Ben je erbij?

We zouden het super vinden als jij hierbij bent en kijken ernaar uit om samen ideeën en ervaringen uit te wisselen, maar vooral om samen antwoorden te vinden op die ene ingewikkelde vraag: ‘HOE?!’. Laat je uitdagen om op een originele manier inspiratie en kennis op te doen over de opgaven waar jij en je organisatie voor staan.

Ik wil erbij zijn!

Meld je dan hieronder aan

We kijken ernaar uit je te begroeten op 29 juni!

Aanmeldformulier voor HOE?!

Praktische info

De kosten voor HOE?! worden na aanmelding gefactureerd. Deelname, inclusief een hapje en een drankje, is €99,- excl. BTW.

Wanneer? donderdag 29 juni 2017

Hoe laat? inloop vanaf 14:30, programma van 15:00 – 18:00

Waar? Vechtclub XL te Utrecht