Je verhaal vertellen…

door Albert Goldsteen op 24 maart 2015
Op 13 maart werd ik geïnterviewd door werken.fm, een online radiozender gericht op werkend Nederland.

Misschien ken je ze wel van hun interviews met bekende gasten als premier Mark Rutte en bestuursvoorzitter Wiebe Draijer van de Rabobank. Maar ze zijn dus ook geinteresseerd in bedrijven als Goudsteen & Company.

Het interview ging over wie we zijn, wat we doen en waarom. En laten dit nu juist de vragen zijn waar we de afgelopen maanden al veel over nagedacht en gesproken hebben.

Spiegel

Als consultants zit onze passie in het groeiproces van professionals, teams en organisaties. Bij anderen. Het was dus best een uitdaging om die spiegel er eens bij te pakken en naar onszelf te kijken. Wie zijn we als Goudsteen & Company? Waarom willen klanten graag met ons werken? Wat typeert ons in onze aanpak? Wat is ons verhaal eigenlijk?

Frustrerend

Leuk om te doen en soms ook best wat frustrerend. Het is fijn om in dit proces een deskundige naast ons te hebben! Jouke Schaafsma van Wordcontext heeft onze consultants en klanten kritisch bevraagd. Soms zelfs tot vervelens aan toe!

Inzicht

Een belangrijk inzicht van mijzelf in dit proces is dat je nooit te concreet of te duidelijk kunt zijn, maar wel snel te vaag. Wij willen geen bureau zijn dat zich verschuilt achter mooie, maar vage volzinnen. Precies om die reden proberen wij ons verhaal ook altijd te vertellen aan de hand van klantvoorbeelden en resultaten die we voor en met klanten hebben neergezet.

Blijvend

Een ander inzicht is dat ons verhaal nooit af zal zijn en zich door de jaren heen zal blijven ontwikkelen. Dat heeft te maken met onze snelle groei en met de diversiteit van onze consultants. Maar het heeft vooral te maken met onze overtuigingen. Het draait om blijvend veranderen.

De rode draad in ons verhaal hebben we te pakken. Ik hoop dat je die terug kunt horen in het interview!