Alliander N.V. is een netbeheerder die verantwoordelijk is voor de distributie van gas en electra in een groot deel van Nederland. Alliander bestaat uit de onderdelen Liander, Liandon en Endinet. Er werken circa 7.000 medewerkers.

Klantvraag

Vormgeven van een actiegerichte aanpak gericht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Waarom zou je Goudsteen & Company aanbevelen?

Albert en zijn team hebben een andere aanpak dan een gemiddeld bureau, dat viel me meteen op. Ze krijgen in korte tijd veel voor elkaar doordat ze creatief met mensen zijn. Ze kunnen heel snel resultaten uit een groep halen. De eerste dag dat ik Goudsteen & Company aan het project Energiek Werken zag beginnen, hadden ze al meteen een plan van aanpak uit de groep weten te destilleren. Ik werk nu 35 jaar, maar heb dit nog nooit eerder gezien.

Wat kenmerkte wat jou betreft het traject dat jullie rondom Energiek Werken hebben doorlopen?

Ze zijn kundig en ervaren. Het kan lastig zijn om een groep mensen te motiveren samen te werken en tot een resultaat te komen. Volgens mij is het geheim van Goudsteen & Company dat hun team een grote gunfactor heeft. Dat komt mede doordat er geen visies worden opgelegd, maar dat er wordt gewerkt met de kennis die al binnen de groep aanwezig is. Daar wordt iedereen sterker van.

Goudsteen & Company wil complexe thema’s concreet en klein maken. Zijn ze hier wat jou betreft in geslaagd?

Heel erg. Ze zijn geslaagd het project te beperken in omvang en echt te focussen op de duurzame inzetbaarheid van personeel binnen Netcare. Het komt nog wel eens voor dat projectmanagers een project juist complexer maken, omdat er van alles wordt bijgehaald. Dat zal je met Goudsteen & Company niet overkomen. Ze hebben bovendien een goed netwerk van bedrijven waar ze eerder resultaten hebben behaald. Dat spreekt tot de verbeelding en daardoor krijg je het vertrouwen dat het goed komt.