Bol.com (Bertelsmann On-Line) is een van de grootste webwinkels van Nederland met een assortiment van ruim 7 miljoen artikelen. Bij Bol.com werken circa 600 medewerkers.

Klantvraag

Begeleiding van een groep HR-adviseurs die jaarplannen moest ontwikkelen: hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op en waar begin je?

Resultaat

Concrete handvatten om aan de slag te gaan!

Kenmerkend voor Goudsteen & Company

De experts van Goudsteen & Company, in ons geval Albert, houden het praktisch en concreet. Albert sluit goed aan bij onze organisatie. Hij gaat niet eindeloos op zoek naar de pijnpunten maar richt zich op de oplossing en geeft daar handvatten voor. Als coach geeft hij alle betrokkenen een gevoel van vertrouwen op een goede afloop.

Begeleiding van een HR-team

Vanuit bol.com is er aan Goudsteen & Company gevraagd om ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen van een basis voor HR-jaarplannen. Het team dat daar binnen ons bedrijf verantwoordelijk voor was maakte voor het eerst een dergelijk concept. Hoe vul je die rol in? Goudsteen & Company weet als geen ander hoe HR-adviseurs het beste kunnen werken. Hun HR-visie past bij die van bol.com; het moet te allen tijde business georiënteerd en pragmatisch zijn.

Kennis van binnenuit

Wat ik positief vind is dat Goudsteen & Company werkt aan de hand van kennis die al binnen een groep aanwezig is, gestimuleerd en begeleid door Albert. De ideeën kwamen uit de groep zelf en samen kwamen ze tot een besluit. Het HR-team bij bol.com profiteert nog steeds van de basis die toen is gelegd.

Echt luisteren

Uniek aan de werkwijze van Albert en zijn team vind ik dat er goed wordt geluisterd naar de klant. Hij is niet iemand die met zijn eigen HR-modellen komt en die visie oplegt. Hij laat het proces van verandering aansluiten bij de organisatie. Dat vind ik niet altijd terug bij consultants. Bovendien is Albert gewoon leuk om mee te werken, een inspirerend mens.