TIAS is de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven.

Klantvraag

Begeleiding van studenten bij het Personal & Career Development Programma, een extra ontwikkelpad naast het academische programma. Welke competenties hebben studenten straks op de arbeidsmarkt nodig?

Resultaat

Goudsteen & Company ontwikkelde workshops over personal leadership en begeleidt sinds vijf jaar het Personal & Career Development Programma voor studenten.

Personal & Career Development Programma

Binnen Tias verzorgen wij een masteropleiding op wo-niveau, maar we zijn ook een businessschool. We kijken als opleidingsinstituut goed naar wat de zakenwereld nodig heeft. Vanuit onze adviesraad, waarin HR-directeuren zitting hebben van onder meer ING, YACHT en AHOLD, kwam de vraag om de studenten extra voor te bereiden op de praktijk. Afgestudeerden hebben veel kennis, maar missen bepaalde competenties. Wat zijn je goede of zwakke punten? Hoe verbeter je je communicatievaardigheden en optimaliseer je hiermee het werken in teamverband? Hoe ga je om met leiderschap? Zodoende is het Personal & Career Development Programma ontwikkeld. We hebben Goudsteen & Company gevraagd een inventarisatie te maken van te verbeteren competenties. Bovendien bieden zij individuele coaching aan studenten.

Goudsteen & Company is altijd betrokken bij de introductiedag van het programma. Daar volgen studenten workshops en doen ze groepsessies met als thema’s leiderschap en samenwerking. Gedurende het academisch jaar zijn er nog een aantal coachingsgesprekken. Studenten leren antwoorden te formuleren op vragen als: wie ben ik, waar wil ik heen, hoe ga ik dat bereiken?

Werkwijze

Wat ik onderscheidend vind in de werkwijze en aanpak van Goudsteen & Company is dat ze heel goed luisteren naar de klantvraag. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in de mensen met wie ze samenwerken of die ze coachen. Alleen daardoor kan de cliënt zichzelf leren kennen en zijn of haar doelen halen. Goudsteen & Company weet als geen ander wat we bij Tias nodig hebben. Dat stellen we op prijs, want dat kan niet iedereen.

Uniek

Ik kan anderen aanraden om te kiezen voor Goudsteen & Company. De coaches zijn erg flexibel en ook kritisch naar zichzelf en het programma. Ieder jaar wordt er geanalyseerd en gezocht naar verbeterpunten. Ze komen ook altijd met nieuwe ideeën. Het is niet zo dat ze zeggen: dit zijn onze producten en daar moet u het mee doen. Ze denken mee, willen ook hun eigen diensten verbeteren en luisteren echt naar de klant. Dat werkt erg prettig samen en zo kom je tot het beste resultaat.