Nieuw adviescliché in de maak

door Albert Goldsteen op 10 juni 2015
Luisteren naar de professionals in je organisatie. Pas op voor top-down managen. Elke adviseur kan ze zo tevoorschijn toveren, deze top 10 adviesclichés. Geen manager die er tegen kan zijn.

En toch worden deze adviezen vaak geen werkelijkheid. Tenzij je ze echt serieus neemt, je medewerkers. Zoals ook Enexis deed, met onze hulp. En dat valt op. Vakblad MT schreef er over.

Schep-op-maat

Onder de kop ‘Duurzaam veranderen? Een schep-op-maat doet wonderen’, beschreef MT-journalist Robert van den Oever de zoektocht die Enexis is gestart naar oplossingen voor het vraagstuk Duurzame Inzetbaarheid. Hij vroeg ons ook hoe wij Enexis op weg hielpen bij deze zoektocht en hoe wij deze verder hebben begeleid.

Ruimte om te pionieren

Voor ons was en is Enexis een prachtige casus om veel van onze overtuigingen in praktijk te brengen. En met succes, dat is natuurlijk wel zo prettig. Nou ja, niet ons succes dus. Het succes van de professionals van Enexis die met steun en ruimte van de ‘top’ mochten pionieren. Omdat ze vertrouwen hadden in een aanpak die wij voorstelden. Zoals we dat al bij meer organisaties deden en doen.

Resultaten

Het resultaat werd al snel heel concreet: een schep-op-maat voor ruim 200 monteurs. Een intervisie-traject waar inmiddels 100 leidinggevenden vrijwillig aan deelnamen. 600 medewerkers deden er inmiddels een door henzelf ontwikkelde online test voor duurzame inzetbaarheid.

Van luisteren naar doen

Daar kwam natuurlijk wel wat meer bij kijken dan ‘gewoon’ gaan luisteren naar je medewerkers. Want hoe geef je dat vorm? Hoe zorg je dat het niet bij ‘luisteren’ blijft, maar ook ‘doen’ wordt? Daar is een blog te kort voor, maar dat vertellen we je graag.

Cijfers

Wij zien dat onze aanpak werkt. We kunnen niet altijd nog de vinger leggen op het exacte effect ervan. Leidt het tot minder verzuim, tot hogere productiviteit of tot betere producten? De langere termijn en onderzoek dat we hiernaar doen, zal het moeten uitwijzen. Maar minstens zo belangrijk is dat organisaties ervan overtuigd raken dat resultaten niet alleen uit cijfers blijken.

Ruimte en verantwoordelijkheid

Enthousiaste medewerkers die dagelijks laten zien verantwoordelijkheid te willen nemen, die met plezier een stap extra zetten om samen te veranderen, dat is hoe dan ook winst. Hopelijk wordt dat uiteindelijk ook een top 10 adviescliché:

echt luisteren gaat altijd gepaard met serieus ruimte en verantwoordelijkheid geven