Aphra van den Berg

'Er zit meer intelligentie tussen ons, dan in ons'

Ik geloof dat we meer intelligentie tussen ons dan in ons hebben. Door de spanning niet uit de weg te gaan, verantwoordelijkheid gelijkwaardig te verdelen en elkaar daadwerkelijk te horen ontstaat een verdiepende dialoog en maken we optimaal gebruik van deze intelligentie.

Daarbij is het creëren van de juiste setting, de manier waarop we samen werken en met elkaar in gesprek zijn, hetgeen waar ik me vooral op focus. Door de manier van werken te laten kloppen met wat je zegt, overtuig je en breng je daadwerkelijke verandering teweeg.

Uitgangspunt in mijn werk is het versterken van zeven waarden; eigen regie, menselijkheid, vertrouwen, aandacht, tijd, keuzevrijheid en kwaliteit. Dit pas ik toe binnen organisaties, tussen gemeenten en inwoners en in de maatschappij met als doel de samenleving te versterken.

Concreet betekent het dat ik advies en begeleiding geef bij cultuurvraagstukken tussen mensen. Daarnaast ben ik Deep Democracy facilitator en gespreksvormgever. Onder de naam vereniging van krachten deed ik opdrachten voor onder andere de gemeente Eindhoven, de Haagse Hogeschool en de Leyden Academy.

Sinds begin 2018 werk ik als associate partner samen met Goudsteen &Company.
Een belangrijke reden dat ik graag met Goudsteen &Company werk is omdat je de woorden die gesproken worden terugziet in de manier van werken. Dan klopt ‘t!

Ik breng beweging en sta positief in het leven. Woorden als gelijkwaardigheid en respect staan bij mij hoog in het vaandel. Collega’s zeggen over mij: “Je geeft op een prettige manier feedback en daarmee zorg je voor reflectie” en “Je deelt steeds weer, met een gulle lach en geheel kosteloos, energie uit aan iedereen met wie je samenwerkt”.

Ik ben getrouwd met Michiel en heb 2 dochters, Griet en Fien. Ik hou van lekker mijn hoofd leeg rennen langs de Braassem. In vakanties in Frankrijk struin ik op rommelmarkten en thuis vind ik het heerlijk om voor vrienden te koken en te tafelen aan een tafel waar iedereen altijd aan past.

Team