Debora Strijbos

Als programmamanager, procesbegeleider en trainer ondersteun ik professionals en managers bij anders organiseren.

Debora Strijbos

Imperfectie is een mooie aanleiding tot interactie
Ik heb iets met de spanning die in sectoren als zorg en onderwijs voelbaar is tussen ‘het betrokken willen zijn bij kwetsbare of jonge mensen’ en ‘de noodzaak van efficiënter en transparanter organiseren’. Mijn ambitie is om werkers in het publieke domein te laten ervaren dat die spanning vruchtbaar kan zijn als aan allebei, ziel én zakelijkheid, recht wordt gedaan. Door wat schijnbaar tegenovergesteld is te verbinden. Door waarden en woorden in verband te brengen met concreet gedrag.

Mijn opdrachten hebben veelal betrekking op het begeleiden van bestuurders, managers en medewerkers in verandertrajecten en het in dat kader vormgeven van een nieuwe organisatie. Ik bezit de kracht van overzicht brengen in complexe situaties en weet dit te verbinden aan concrete activiteiten. Ik kan makkelijk een grote hoeveelheid aan onderwerpen, zowel inhoudelijk als procesmatig, parallel handelen en sturen. Met een goed gevoel voor verhoudingen heb ik het vermogen om mensen in beweging te krijgen, door ze actief te benaderen en snel een vertrouwensrelatie met hen op te bouwen. Ingevoerd in bedrijfsvoeringprocessen en alert op omgevingsfactoren. Ik denk én doe graag mee over de vraag hoe mens én organisatie zich in een complexe en veranderende omgeving verder kunnen professionaliseren. Uit ervaring weet ik wat het is om als programmamanager verantwoordelijk te zijn voor doelen/resultaten waar niet iedereen op zit te wachten.

Zet mij voor een groep en ik ben als een vis in het water; als gespreksleider van een bestuurlijke bijeenkomst of als gastdocent in een masterclass. Ik kan energiek mensen uitnodigen actief deel te nemen, weet tactisch deelnemers het woord te geven of te ontnemen en daarmee groepsdynamiek in goede banen te begeleiden.

Ik werk sinds januari 2012 als zelfstandig organisatieadviseur & trainer in een netwerk van zelfstandig adviseurs en kleinere adviesbureaus.
Naast dit werk ben ik bovenal rijkgezegend als gelukkige echtgenote, moeder van drie tieners, dochter, zus en vriendin. Geniet ik van het ontmoeten van deze dierbaren en ont-moet ik beste met mijn handen wroetend in de tuinaarde.

Team