Durk de Boer

Al zijn hele leven is Durk geïnteresseerd in wat mensen drijft! Na zijn studie journalistiek en theologie is hij gaan werken als jongerwerker. Via het jongerenwerk is hij het onderwijs ingerold onder het motto .. ‚als je dan toch met jongeren wilt werken, zoek ze dan op in hun wereld van elke dag!’ In het onderwijs heeft Durk door de jaren heen verschillende functies gehad: leerkracht, decaan en teamleider in het MBO, directeur van twee basisscholen en tot 1 december 2013 bestuurder van Stichting Cambium, een onderwijsorganisatie met 8 basisscholen.

Het lijkt erop dat het steeds een stapje hogerop komen zijn doel is geweest. Er was echter iets anders wat Durks drijfveren waren. Door de jaren heen merkte hij dat in Nederland in heel veel sectoren en zeker in het onderwijs systemen leidend waren in plaats van de mensen (zowel de kinderen als de professionals). In zijn rol als bestuurder heeft Durk laten zien dat anders sturen effectiever en duurzamer is. Zijn eigen gemaakte besturingsfilosofie is: .. ,als je stuurt op de passie van mensen, spreken zij hun eigen potentie aan en wordt het werk dat ze verrichten professioneel en dat levert productie op..!’ De visie op organisatieontwikkeling is dat het gaat om evenwicht te hebben in de technische innovatie (structuur/systeem/organisatie) en de sociale inno-vatie (cultuur/mensen/waarden/samen leren en ontwikkelen). En in de realisatie van dit evenwicht speelt de leider een cruciale rol!

Vanaf 1 december 2013 is Durk als coach, trainer, organisatieadviseur werkzaam in verschillende overheidsorganisaties als politie en het onderwijs. Ook in andere sectoren is hij actief. Bijvoorbeeld bij de Rabobank, bij een voetbalclub en bij Enexis. Durk versterkt organisaties door met ziel en zakelijkheid te werken met mensen en teams.

Team