Ewout Langenbarg

Ewout Langenbarg

Practice what you aspire
Er gebeurt ontzettend veel in Nederland, in de wereld, en daar willen en moeten we allemaal wat mee. Organisaties ook. Organisaties willen met de tijd mee, moderniseren, innoveren, veranderen en ontwikkelen. En dat moet ook duurzaam. Het motiveert mij om organisaties hierbij te helpen en het geeft mij energie om mensen, teams, afdelingen en organisaties in beweging te zien komen. In beweging nadat er vaste patronen waren ontstaan die misschien niet meer van deze tijd zijn en wat hulp nodig hebben om weer toekomstbestendig te worden.

Ik zoek graag naar nieuwe manieren om oude uitdagingen het hoofd te bieden. Het Nieuwe Werken is zo te vaak een synoniem voor thuiswerken geworden maar ik geloof erin dat het écht anders kan; over werk nadenken en organiseren. Die manier van organiseren is platter met verantwoordelijkheden waar ze horen - op de werkvloer. Daar werkt iedereen samen aan het grotere doel van de organisatie en hoef je niet binnen de lijntjes van je functieprofiel te kleuren. Mensen gaan slim om met de kennis die er in een organisatie en in de wereld daaromheen is en mens en organisatie maken optimaal gebruik van de slimme tools en technieken die het leven en werken makkelijker maken. Daar wil ik aan werken!

In mijn jaren bij Alares zag ik dat veel organisaties soortgelijke uitdagingen in een andere context hebben. Organisaties en sectoren van elkaar laten leren vind ik een mooie uitdaging. Het goede voorbeeld geven hoort daar ook bij en ik leerde dat veranderen een continu proces moet zijn. Zelf moet je daarin mee. Want hoe kan je anderen helpen met zelforganiserende teams als je dat zelf niet doet? Of organisaties sociaal innovatiever maken als je als adviseur niet zelf taakverantwoordelijk werkt en bevlogen bent over wat je doet; omdat je daar zelf invloed op hebt. Dat is de manier waarop ik graag te werk ga.

Bij Goudsteen blijf ik me er voor inzetten om organisaties in beweging te krijgen. Om de innovatiekracht van organisaties en de mensen daarin een boost te geven en zo bij te dragen aan het een stuk leuker, slimmer en beter maken van werkend Nederland. Het liefst op thema's als zelforganisatie, sociale en technische innovatie, het organiseren van kennis in organisaties en werkgeluk.

Sinds mijn studie organisatiewetenschappen woon ik in Utrecht en nog steeds ben ik gek op de stad. In ben er veel te vinden; bijvoorbeeld in de zon, met de krant en een lekkere espresso. Ik badminton actief en ik haal veel energie uit het plannen en maken van kleine en grotere reizen. Graag hoor ik ook jouw verhalen.

Team