Joanne Scheepstra

Hoe kun je organisaties, teams en medewerkers motiveren om ‘de uitdaging’ aan te gaan? Zoveel veranderingen beginnen vanuit enthousiasme over hoe het beter kan, maar zorgen bij betrokkenen toch ook voor een wat ongemakkelijk gevoel. Lukt het ons wel om los te laten en zaken van de andere kant te bekijken? Mensen begeleiden tot, of nog verder, de knop om gaat geeft mij een enorme energie.

Als adviseur bij het onderwijsbureau hielp ik onderwijsorganisaties bij het vertalen van dromen en idealen naar plannen en praktijk. Mooi om de passie van de onderwijsprofessional te zien werken als vliegwiel voor echte verandering. Binnen diverse missie- en strategietrajecten heb ik een bijdrage mogen leveren door het kanaliseren van ideeën en het uitdagen om te komen tot richtinggevende doelen voor de toekomst. In mijn rol als procesbegeleider begeleidde ik teams bij strategieontwikkeling, onderwijsvernieuwing en team- en leiderschapsontwikkeling. Nu, als organisatieadviseur bij Goudsteen & Company, breng ik energie en een hoop vragen. Niet vanuit oordeel, maar vanuit interesse. Vanuit deze interesse lukt het me om complexe vraagstukken te versimpelen en zo samen met de medewerkers van de organisatie te werken aan oplossingen waar zij mee verder kunnen.

Naast mijn werk als organisatieadviseur sta ik vaak met mijn voeten in de klei in eigen (moes)tuin, sport ik omdat dat gezond is en ga ik graag op reis. De weekenden vullen zich met genieten van de kleine dingen, natuur en vrienden & familie.

Team