Marc de Haas van Dorsser

Marc de Haas van Dorsser

Al vanaf vroeger ben ik geïnteresseerd in hoe mensen zich gedragen. Op school zag ik dat sommige leerlingen makkelijk ‘meekwamen’ en anderen daar meer moeite mee hadden. Toen ik ging studeren zag ik om mij heen een vergelijkbare situatie. Studenten (mijzelf meegerekend) piekerden over hun studie, toekomstbeelden en zichzelf. Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Waar kom ik het beste tot mijn recht? Deze vragen fascineren me. De gedrevenheid om zelf en met anderen antwoorden te vinden op zulke vragen, heb ik tot op de dag van vandaag. Ik heb hier zelfs mijn beroep van gemaakt. Ik stel soortgelijke vragen aan professionals om hen, hun teams en organisaties verder te helpen. Te helpen elkaar en henzelf beter te begrijpen, onderlinge verschillen beter te benutten om zo waarde te leveren voor hun organisatie en omgeving.

Mijn fascinatie voor menselijk gedrag kon ik kwijt in de studie Toegepaste Psychologie. Tijdens mijn master Beleid, Communicatie & Organisatie aan de VU ontdekte ik in het vak ‘veranderkunde’ de combinatie tussen mijn voorliefde voor menselijk gedrag en mijn interesse in organisaties. Dit bracht mij na mijn studie bij Van Aetsveld, een project- en verandermanagementbureau in het publieke en private domein. In 2016 stapte ik over naar Hiemstra & De Vries. Hier zag ik de ruimte om bezig te zijn met de menselijke kant van organiseren in het licht van publieke vraagstukken.
Sinds september 2019 werk ik voor Goudsteen en Company & Danaë. Ik houd me bezig met het coachen van professionals, het begeleiden van teams en het trainen van groepen. Onderwerpen die hierin voorbij komen zijn onder andere (persoonlijk)leiderschap, effectief samenwerken, communiceren en slim organiseren. Ik focus me hierbij op de gedragskant van professionals in teams en organisaties.

Naast mijn werk ben ik loopbaancoach en help ik jonge professionals in hun zoektocht naar een volgende (carrière)stap. Daarnaast vind ik het leuk om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten en verschillende dingen te doen en ervaren. Dat doe ik bijvoorbeeld sportend, reizend of lezend. Ik lees graag over nieuwe of verrassende invalshoeken over leiderschap, teamcoaching, psychologie en leren.

Team