Matthijs Laurs

Teams ontwikkelen door patronen te doorbreken.

Ik geloof erin dat houding & gedrag, en dan met name datgene wat wel speelt, maar niet benoemd wordt, vaak onderbelicht blijft. Teams kunnen veel beter samenwerken en veel effectiever communiceren door een combinatie van bewustwording en structuur. Daarmee werken medewerkers met meer plezier, nemen ze meer verantwoordelijkheid, zijn ze minder vaak ziek en worden ze professioneler en succesvoller. Organisaties worden wendbaarder en veranderen gemakkelijker. Ik geloof dat we daarmee op weg zijn naar een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn, zich kwetsbaar durft op te stellen, trouw is aan zijn drijfveren en werkt bij een organisatie die overeenstemmende bedrijfsdoelen heeft. Ik draag hieraan bij door ineffectieve patronen in teams te doorbreken zodat samenwerking verbetert. Door een cultuur te ontwikkelen naar één die aanspreken aanmoedigt, het doel centraal stelt en vrijheid binnen kaders biedt.

Ik vind het heerlijk om te confronteren en te verbinden. Samenwerken met mij betekent dat je je een keer oncomfortabel kan voelen omdat je een spiegel voorgehouden krijgt. En daarna ben je blij dat dat is gebeurd omdat het je verder heeft geholpen. Want we doen het samen.

In de 6 jaar dat ik voor Accenture heb gewerkt, heb ik geleerd om deadlines te halen, afspraken na te komen en doortastend te zijn in alles wat ik doe. Daarna heb ik als zelfstandige alles geleerd over procesverbeteringen, leiding geven aan teams, maar ook over coaching, leiderschap en cultuurontwikkeling. In mijn vrije tijd probeer ik fit te blijven door te hardlopen of in de sportschool bezig te zijn. Daarnaast hou ik van alles wat een motor heeft en te besturen is. Ik heb mijn vliegbrevet en vlieg wel eens naar Texel of Ameland en ga binnenkort mijn racelicentie halen. Maar ik vind het ook heerlijk om te genieten van mijn zoontje en hem te zien leren van het leven!

Team