Mayan Exel

Organisaties helpen om nieuwe manieren te vinden om het goede te doen voor leerlingen, ouderen, verwarde buurtbewoners, etc. - daaruit bestaat mijn werk. Door de klant/burger echt centraal te zetten en in kleine settingen uit te zoeken en uit te proberen wat blokkeert en wat helpt - samen met de professionals die hun vak verstaan.

Het is de uitdaging om de praktijk aan het woord te laten en om daadwerkelijke ervaringen, en niet visies, het bewijs te laten leveren of iets werkt. Hiertoe creëer ik plekken waar tot nieuwe inzichten gekomen kan worden, nieuwe verbindingen worden gelegd, worstelingen een plek kunnen krijgen - en zo ontstaan er openingen voor andere werkwijzen.

Het is mijn rol om het gehele proces te regisseren, zodat de optelsom van de activiteiten leidt tot een impactvolle, blijvende beweging. Soms breng ik daarbij zelf ook een ander perspectief in of fungeer ik als spiegel voor gedragspatronen die ingesleten zijn. Met scherpe blik, maar vooral met open houding - mijn nieuwsgierigheid is ‘oneindig’. Ik doe dit werk met mijn hart en ik verbind me met de mensen en de opgave.
In de loop van de jaren heb ik kleine en grote verandertrajecten mogen ontwerpen en begeleiden, voor kleine teams en grote organisaties. Daardoor heb ik een brede ervaring opgebouwd en ben ik in staat een aanpak op maat te maken voor heel verschillende vraagstukken.

Team