Rosa Oversluizen

In the end, your organization is really about its people. Hier geloof ik heilig in.

Rosa Oversluizen

In the end, your organization is really about its people.
Als je met een organisatie naar links, naar rechts of juist recht vooruit wilt is het essentieel om de mens hierin centraal te zetten. Hoe zorgen we ervoor dat het potentieel van onze mensen optimaal wordt benut? En hoe halen zij de juiste positieve energie uit hun werk? Dit zijn vragen die ik graag help beantwoorden. Ik zie het als een uitdaging en een voorrecht om mijn eigen energie in te zetten om professionals in organisaties te stimuleren met deze vraagstukken aan de slag te gaan.

Van een studie Politicologie via een grote Corporate naar Goudsteen. Hoe dan? Laten we het erop houden dat ik gek ben op nieuwe uitdagingen... Als consultant bij Accenture hielp ik verschillende publieke en non-profit organisaties met het vormgeven van de visie op de verandering en begeleidde ik verandertrajecten op de werkvloer. Een belangrijk startpunt voor mij hierin is altijd om mens en organisatie beter te leren kennen. Open gesprekken met leidinggevenden en medewerkers, observeren op de werkvloer en begrip krijgen van de context (wat is er de afgelopen jaren allemaal gebeurd? En wat is er juist niet gebeurd waar wel behoefte aan is?).

Bij Goudsteen ga ik hier graag mee door! Als organisatie, team of individu kan je enkel duurzaam veranderen en impact maken als je met elkaar de verbinding aan durft te gaan. Dit vraagt echter vaak om behoorlijk wat ‘ongemakkelijke gesprekken’ en anticiperend vermogen. Om deze beweging te realiseren is het nodig om groots te denken maar vooral ook om klein en concreet te starten, stapje voor stapje samen vooruit. Ik hoop dat ik door een open uitstraling, intrinsieke nieuwsgierigheid naar mens en organisatie en een flinke dosis enthousiasme in staat ben om een vertrouwensband op te bouwen zodat we samen dat eerste stapje kunnen zetten.

Die intrinsieke nieuwsgierigheid heb ik ook naar de wereld, ik maak graag verre reizen om nieuwe culturen, exotische keukens en mooie natuurgebieden te ontdekken. Tijdens een van mijn reizen in Oeganda ben ik een initiatief gestart gericht op het versterken van de positie van jonge moeders en hun kinderen in de sloppenwijken van Kampala. Het voornaamste doel is om deze vrouwen te empoweren, financiële zelfstandigheid te creëren en hen weer te laten geloven in zichzelf en in een waardige toekomst. Ik krijg er heel veel energie van om ook hen te helpen hun potentieel te ontdekken en te ontwikkelen.

Team