Tineke van Kooten

Mensen en organisaties de best mogelijke versie van zichzelf laten worden.

Leren, groeien en ontwikkelen is de rode draad in mijn werk en ook in mijn eigen loopbaan. Vanaf mijn eerste baan bij een uitgeverij ben ik van het ene naar het volgende beroep gegroeid, telkens bijgeleerd, door te doen en door opleidingen te volgen. Van educatief uitgever werd ik opleidingsmanager, strategisch adviseur, veranderaar en teamcoach. Telkens de opgedane ervaringen en inzichten meegenomen naar het nieuwe werk. Verrast en verrijkt door telkens nieuwe perspectieven.

Ik werk graag voor organisaties met een maatschappelijke meerwaarde. Vaak in een rol als voortrekker: projectleider, kwartiermaker of meewerkend voorvrouw, zo’n rol ligt mij goed. Een team brengen tot waar ze niet dachten te kunnen komen, professionals helpen hun talent te vinden en te exploreren. Samen opwerken, voorleven, een richting laten zien, gebruikmaken van wat er in het team aanwezig is, al doende inspireren. Als ik zo’n rol mag vervullen ben ik in mijn element. Dan kan ik echte meerwaarde brengen.

Ik werkte onder meer voor Hogeschool Utrecht, Avans, SBB, CultuurCollege, verschillende ROC’s en ministeries. Dat doe ik vanuit mijn eigen bureau Het Leerbedrijf, sinds kort ook als associate van Goudsteen & Company. Het mooie van Goudsteen vind ik de benadering van complexe leer- en verandertrajecten: met diepgang, integriteit, oog voor kwaliteit en zonder een spoortje gebakken lucht. Daar voel ik me bij thuis.

Naast mijn werk ben ik bestuurslid van Stichting Het Begint met Taal, platform voor taalcoaching van anderstaligen. Ook ben ik redacteur van TvOO, Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. Verder vind je me regelmatig op de Bussumse hei: op de fiets of op hardloopschoenen, of gewoon wandelend en verwonderd over alles wat zomaar vanzelf groeit.

Team