Waarom we een nieuw bedrijf starten

door Albert Goldsteen op 5 juli 2017
Vanaf vandaag is Gouden Gasten live. Met dit nieuwe interim- en searchbureau helpen we organisaties om van binnenuit te veranderen en te versterken. Gouden Gasten is het kleine zusje van Goudsteen & Company, een nieuwe uitdaging waar we samen vol voor gaan. Spannend en leuk. Ik ben erg benieuwd wat jij van ons nieuwe avontuur vindt!

Autonomie versterken

In 2010 richtte ik Goudsteen & Company op. Met dit consultancybureau helpen we bedrijven sindsdien om de autonomie van professionals te versterken. Omdat we sterk geloven dat autonome mensen meer uit zichzelf halen en daarmee waardevoller zijn voor de organisatie. Rondom deze belief hebben we in de loop der jaren een succesvolle veranderaanpak ontwikkeld.

De basis staat…

Zeven jaar na de oprichting ben ik heel tevreden met Goudsteen & Company als bureau. We hebben goede mensen aan boord, mooie klanten, een fijne thuisbasis in Utrecht, en onze overtuigingen en ervaring worden op dit moment in een boek vastgelegd. Wat wil je nog meer? Nou, genoeg; we hebben veel ambitie om met Goudsteen & Company nóg meer mooie dingen te doen. Bovendien werk ik nog dagelijks voor klanten. Stilzitten is niet aan de orde. Aan de andere kant ben ik in 2010 begonnen met ondernemen, omdat ik iets nieuws wilde proberen. Ik wilde ontdekken of ik iets nieuws neer kon zetten. Dat gevoel van toen kreeg ik een jaar geleden opnieuw, waarschijnlijk omdat Goudsteen & Company steeds comfortabeler ging voelen. We doen gave dingen, maar wat zit er nog meer in het vat? Kunnen we nog meer met ons gedachtegoed? Die vragen borrelden steeds bij me op.

Megabedrijf

Ik ben een ondernemer en wil mezelf prikkelen met nieuwe uitdagingen. Groeien is daarvoor een uitstekend middel. Maar ik voel ook dat we met Goudsteen & Company niet te hard moeten gaan. Ik heb niet de ambitie om van het consultancybureau een mega-bedrijf te maken. Zie je het al voor je? Goudsteen & Company in een kantoortoren met twintig verdiepingen vol consultants? Ik ben benieuwd wat er dan nog overblijft van onze belief. Dat gaan we dus niet doen.Tegelijkertijd ben ik wél nieuwsgierig naar het potentieel van het Goudsteen-gedachtegoed. De conclusie: ik wil wél groeien en nieuwe paden bewandelen, maar niet te hard gaan met Goudsteen & Company.

Gouden Gasten

 

Ik ben daarom gaan onderzoeken of het mogelijk is een nieuw label neer te zetten naast Goudsteen & Company, die vanuit een ander perspectief bijdraagt aan dezelfde ambitie. Vanzelfsprekend start je zo’n onderzoek bij de belangrijkste bron; onze klanten! De afgelopen jaren sprak ik regelmatig met klanten die mij aangaven op zoek te zijn naar professionals die van binnenuit regie voeren op programma’s en verandertrajecten.

 

Vernieuwende denkers en doeners die niet in een hokje te plaatsen zijn en juist over de muren van disciplines en functies heen kijken en handelen. Zo is Gouden Gasten geboren! Een interim- en searchbureau vind ik om allerlei redenen een hele mooie vervolgstap. Waar we met de consultants van Goudsteen & Company van buiten naar binnen veranderen en ontwikkelen, proberen we met Gouden Gasten juist van binnenuit beweging in gang te zetten. Beide bedrijven werken vanuit dezelfde missie (autonomie versterken), maar worden op een ander moment ingezet.

Co-creatie

Wat je kunt verwachten van Gouden Gasten? Een persoonlijk en kleinschalig interim- en searchbureau vol eigenzinnigheid, zoals je van ons gewend bent. Onze Gouden Gasten (mannen én vrouwen) halen het beste in organisaties naar boven door te prikkelen en over de muurtjes van afgebakende disciplines heen te kijken. Net zo lang tot zij zichzelf overbodig hebben gemaakt. Want dát is ons nadrukkelijke doel. En we willen Gouden Gasten heel graag in co-creatie met jou ontwikkelen. We horen graag van je welke beweging jij wilt realiseren in je organisatie en wat jouw ideale interne veranderprofessional typeert? Vertel het ons of maak een afspraak met Rob om samen het gesprek aan te gaan.

Meer weten over Gouden Gasten? www.goudengasten.com